Aktuális

Állatkínzás: alig 1 méteres láncon tartották kikötve a 11 hónapos kutyát

Így vészelte át a kemény telet a szerencsétlen állat, az egész teste sebes, és elfertőződött. A kutya immár a Noé Állatotthon gondozásában van, gyógyulása hosszú és nehéz lesz.

“11 hónapos bull típusú kan kutyát tartott kikötve a gazdája egy alig 1 méteres láncon, szemétként, szeméthegyen, Budapesten a 17. kerületben. Így élt hónapok óta, így vészelte át a kemény telet” –számolt be Facebook-oldalán a Noé Állatotthon Alapítvány.

Állatszerető szomszédok figyeltek fel a kutya szörnyű állapotára és próbáltak számára segítséget szerezni. Párhuzamosan zajlott a hivatalos, hatósági ügyintézés és a civil segítség.

A megmentett állat már a Noé Állatotthon gyengélkedőjében gyógyul. Mint írják, Peet nagyon beteg, az egész teste sebes, vérzik, elfertőződött. “Szinte nincs szőre. Szeme csipás, feje ödémás, füle gyulladt, a szaga borzasztó. Arca mint egy öreg kutyáé, pedig még szó szerint baba, hófehér fogakkal és gyönyörű szemekkel. Emberekkel bűbáj kedves, viszont a láncon töltött hónapok nem múltak el a viselkedésén sem nyomtalanul. A láncról szabadulva meg sem áll, zabolátlan.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top