Aktuális

Már készül a webáruházak feketelistája

Számos webáruházat vizsgált az elmúlt három évben a fogyasztóvédelmi hatóság, és bizony többségüknél találtak kifogásolni valót. Éppen ezért döntöttek úgy, hogy feketelistát készítenek a webáruházakról.

Idén januártól módosították a fogyasztóvédelmi szabályokat, azt követően, hogy az elmúlt három évben tartott vizsgálatok a webáruházak 80 százalékánál találtak hibát. Az elborzasztó számot tetézi, hogy a megismételt vizsgálatokat követően a webshopok 54 százalékánál semmit nem változtattak a kifogásolt problémákon.

A nemzeti internetkonzultáció eredményéből kiderült, a megkérdezett fogyasztók magasabb bírságokat és olyan adatbázist szeretnének, amely tartalmazza azoknak a vállalkozásoknak az adatait, ahonnan nem érdemes vásárolni. Éppen ezért döntött a minisztérium amellett, hogy feketelistát készítenek, és a webes ügyfélszolgálatok szabályait is szigorították.

A jogsértő webáruházak feketelistáját már februárban elérhetővé teszik a fogyasztóvédelem internetes oldalán. Az adatbázisban keresni lehet a vállalkozás nevére, a márkanévre, de azt is megtudhatják a vásárlók, hogy milyen hibát követett el és ezért milyen szankcióval sújtották az adott webáruházat – tudta meg az Inforádió.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top