nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Már készül a webáruházak feketelistája

Már készül a webáruházak feketelistája

Számos webáruházat vizsgált az elmúlt három évben a fogyasztóvédelmi hatóság, és bizony többségüknél találtak kifogásolni valót. Éppen ezért döntöttek úgy, hogy feketelistát készítenek a webáruházakról.
NLCafé
f Ajánlom

Idén januártól módosították a fogyasztóvédelmi szabályokat, azt követően, hogy az elmúlt három évben tartott vizsgálatok a webáruházak 80 százalékánál találtak hibát. Az elborzasztó számot tetézi, hogy a megismételt vizsgálatokat követően a webshopok 54 százalékánál semmit nem változtattak a kifogásolt problémákon.

A nemzeti internetkonzultáció eredményéből kiderült, a megkérdezett fogyasztók magasabb bírságokat és olyan adatbázist szeretnének, amely tartalmazza azoknak a vállalkozásoknak az adatait, ahonnan nem érdemes vásárolni. Éppen ezért döntött a minisztérium amellett, hogy feketelistát készítenek, és a webes ügyfélszolgálatok szabályait is szigorították.

A jogsértő webáruházak feketelistáját már februárban elérhetővé teszik a fogyasztóvédelem internetes oldalán. Az adatbázisban keresni lehet a vállalkozás nevére, a márkanévre, de azt is megtudhatják a vásárlók, hogy milyen hibát követett el és ezért milyen szankcióval sújtották az adott webáruházat – tudta meg az Inforádió.

Megosztás Facebookon