Aktuális

Jogerősen elítélték W. György olimpikon vitorlázót

Vagyonelkobzásra és két év tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla W. György korábbi olimpikon, világ- és Európa-bajnok vitorlázót, amiért elsikkasztott közel százmillió forintot.

A vád szerint a 75 éves W. György korábban egy balatonalmádi hotel ügyvezetőjeként dolgozott, aminek 2008-tól két éven keresztül túlszámlázott az E.ON. A hotel jelezte ezt az áramszolgáltató felé, ami nem a túlszámlázott 12 millió forintot utalta vissza, hanem egy ügyintézői hiba miatt 120 milliót.

W. György ahelyett, hogy szólt volna a kis tévedésről az E.ON-nak, a cég gazdasági igazgatójával, O. Péterrel órákon belül különböző helyekre szórta szét a könnyen jött pénzt: jutott az adóhatóságnak, a cég zárolt projektszámlájára, illetve W. György számlájára is. A vádlottak a tévesen érkező összegből 108,7 millió forintot sikkasztottak el, amelyből W. György bankszámlájára 49 millió forint került.

Első fokon a Veszprémi Törvényszék társtettesként elkövetett jogtalan elsajátítás vétségében találta bűnösnek a vádlottakat, amiért W. Györgyöt két év, míg O. Pétert másfél év próbára bocsátotta. Az ítélet ellen mind az ügyészség, mind a védelem fellebbezett, így a Győri Ítélőtáblára került az ügy.

A másodfokú tárgyalás után az W. György elsőrendű vádlottat két év próbaidőre felfüggesztett tíz hónap fogházbüntetésre és 49 millió forint vagyonelkobzásra ítélte, míg O. Péter másodrendű vádlottat 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.

AZ E.ON a kárát egy másik perben követelheti vissza – írja a veol.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top