Aktuális

Mark Zuckerberg indulhat a 2020-as elnökválasztáson

A Facebook atyja, Mark Zuckerberg a BBC televíziónak adott interjút csütörtökön este. A beszélgetésből az is kiderült, a közösségi portál már több mint másfél milliárd felhasználót tudhat magáénak, sőt az is felvetődött, hogy Zuckerberg indul a 2020-as amerikai elnökválasztáson.

A BBC televíziónak adott interjúban Mark Zuckerberg elmondta, amikor létrehozta a Facebookot, a világ összekapcsolódásának célját senki sem kérdőjelezte meg, ugyanakkor ma már a globalizáció folyamata egyre több vitát szül.

A Facebook alapítója hisz abban, hosszú távon a globális összekötődési folyamat jobbá teszi a világot, ugyanakkor elismeri, a globalizáció ideája bizonyos esetekben figyelmen kívül hagyta a saját maga által teremtett kihívásokat, és a mostanában tapasztalható jelenségek egy része az erre adott reakció. Ügyelni kell tehát arra, hogy az emberi közösség globálissá válása mindenki számára hasznos legyen.

A BBC interjúban elhangzott, hogy egyes találgatások szerint Mark Zuckerberg politikai szerepvállalásra készül, sőt akár indulhat a 2020-as amerikai elnökválasztáson is. A Facebook-guru erre annyit mondott, “jelenleg” ilyesmivel nem foglalkozik, most elsősorban a globális összekapcsolódás folyamata érdekli.

A BBC-nek adott interjú előzménye, hogy Zuckerberg csütörtökön saját Facebook-profilján bemutatta esszéjét, amelyben a globalizáció folytatása mellett áll ki. Az általa kiáltványnak nevezett írás egyik fő kérdése, hogy “olyan világot építünk-e, amilyet mindannyian akarunk?”. A Facebookot a legtöbben a barátokkal és a családtagokkal való kapcsolattartásra használják, ő reméli, ez a közösségi média a jövőben sokkal inkább összefogásra serkenti az embereket jó célok érdekében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top