Aktuális

Könyv alakú könyvtár épül Makón

Új könyvtárat építenek Makón, Makovecz Imre tervei alapján. Az új könyvtár alapkövét ma tették le, építésére a kormány 2,6 milliárd forintos támogatást ad a városnak.

Új, könyv alakú homlokzatú könyvtárat tervezett Makónak egyik utolsó munkájaként Makovecz Imre, világhírű építész. A tervet felkarolta a kormány és Makó városa, így hamarosan nem csak a tervezőasztalon létezik a város új könyvtára. A könyvtár alapkövét ma tette le  Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel közösen Lázár János az alföldi városban.

 

Forrás: MTI
Forrás: MTI

Makón 1971 szeptemberében avatták fel a József Attila Városi Könyvtárat. Azt ezt követő évtizedek során a könyvállomány gyarapodása, az épület teljes körű elhasználódása, valamint a számítógépes rendszerek kiépülése miatt az épület már nem tudta kiszolgálni a könyvtár és a térség olvasóközösségének igényeit.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

A Makovecz Imre építész tervei alapján felépülő új, háromszintes épület külön felnőtt- és gyermekkönyvtári szekcióval, előadóteremmel, kutatószobával, klubhelyiséggel, számítógépes oktatóteremmel és korszerű technikai háttérrel nemcsak a térségben élők információhoz jutását, tudásgyarapítását segíti, de közösségi térként otthont ad a városban szervezett kulturális eseményeknek is. A beruházás része a környék – a belváros teljes arculatát megváltoztató – rehabilitációja is.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

A városban a könyvtár felépülte után egy fedett uszodát építenek majd szintén Makovecz Imre tervei alapján, amit hasonló módon fog támogatni a kormány.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top