Aktuális

5 egyszerű lépés, hogy sikeres legyél! (X)

Céljaid elérése küzdelmekkel tűzdelt kihívás, ugyanakkor izgalmas kaland is. Minden nehézség leküzdése újabb és újabb lehetőség önmagad alaposabb megismerésére.

A karrierépítés során megannyi problémával szembesülhetsz, de a tudatosságnak és a kitartásnak meg lesz az eredménye. Mutatjuk, hogyan vágj bele!

Fókuszálj a sikerre!

via GIPHY

Nem véletlenül mondják, hogy minden fejben dől el! Ha valamit szeretnél elérni, akkor ne azon rágódj, hogy milyen akadályok gátolhatnak meg az elérésükben, hanem hogy milyen módon tudsz könnyedén túllendülni a nehézségeken. Ne hallgass a pesszimistákra, csak a vágyott célokra koncentrálj!

Vedd fel a bokszkesztyűt!

Ha tudod, mit akarsz, akkor tegyél is érte! Legyél határozott, és vesd bele magad a megvalósításába. A karrierlehetőségek körbevesznek, csak meg kell ragadni őket. Állást keresel, vagy más pozícióra váltanál, izgalmasabb kihívást szeretnél? Mérd fel, hogy mit kínálnak számodra a munkaadók!

via GIPHY

Ne engedd, hogy kedvedet szegjék!

A karrierépítés olyan, mint egy hullámvasút. Elképzelhető, hogy a sikeresebb időszakokat kilátástalannak tűnő hullámvölgyek követik. Nem szabad feladni a kudarcok ellenére sem! Mindenből tanulhatsz valamit, ami akkor nem esik jól, de a későbbiekben, akár a kulcsfontosságú pillanatokban a hasznodra válhat.

via GIPHY

Legyél nyitott az új lehetőségekre!

Érdeklődj a trendekről és az aktualitásokról. A tanulás iránti vágy és önmagad fejlesztése egy értékes tulajdonság. A legtöbb cégnél és feladatkörben már alapelvárás az alkalmazkodóképesség, a trendek ismerete és szakmai fejlődés iránti elkötelezettség. Érdeklődj a számodra elérhető lehetőségek iránt workshopokon, karrierrendezvényeken!

5 egyszerű lépés, hogy sikeres legyél! (X)

Mutasd meg, amit tudsz!

Nem elég, ha mi tisztában vagyunk a képességeinkkel, arról másoknak is tudniuk kell. Menedzseld magad, koncentrálj az erősségeidre és készségeidre! Az álláskeresés során magunkat kell “eladnunk”. Legyél magabiztos és őszinte, domborítsd ki azt, amiben a legjobb vagy. Tökéletes ember nincs, de egy pozícióra igazán alkalmas jelölt annál inkább.

via GIPHY

Törekedj arra, hogy céljaidat mindig képességeidhez és élethelyzetedhez mérten állítsd fel. Ahhoz, hogy reális elvárásokat támaszthass magaddal és a munkáltatóddal szemben, érdemes tájékozódni és akár szakmai segítséget is kérni. A HVG Állásbörzén minden adott ehhez. Március 8-9-én több mint 200 kiállítóval találkozhatsz a Papp László Budapest Sportarénában, és több mint 10 különböző témában fordulhatsz ingyenes, személyes tanácsadásért.

Ha szeretnéd megismerni a trendeket, kikérni szakértők véleményét, akkor regisztrálj még ma a rendezvényre ingyenesen és gyere el!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top