nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Kórházba kerültek a csempészett énekesmadarak – videó

Kórházba kerültek a csempészett énekesmadarak – videó

Ismét lefüleltek egy madárcsempészt az ukrán–magyar határon, aki több száz énekesmadarat akart Ukrajnából Olaszországba csempészni. Az embertelen körülmények között szállított védett madarak közül több elpusztult. A lefoglalt madarakat a Hortobágyi Madárkórház fogadta be ideiglenesen, ahol megerősödnek, és napokon belül visszatérhetnek a természetbe.
NLCafé
f Ajánlom

Újabb énekesmadár-szállítmányt kapcsoltak le a határrendészek, akik ezúttal az ukrán-magyar határon csíptek nyakon egy természetkárosító csempészt, aki közel 250 énekesmadarat – csonttollúakat, süvöltőket és tengeliceket – akart Ukrajnából Olaszországba csempészni. A madarakat kocsija csomagtartójában, kis dobozokban zsúfolta össze, több meghalt közülük.

Az életben maradt madarak kalandos körülmények között érkeztek meg Záhonyból a Hortobágyi Madárkórházba, ahol megfelelő méretű, elkülönített kórterem várta a csempész markaiból kiszabadított madarakat. A kórházba végül 228 madár érkezett, az életben maradt és röpképes példányok rövid megfigyelés és kondicionálás idejére maradnak csak a madárkórház páciensei, utána gyűrűt kapnak, és visszaengedik őket a természetbe.

 

Megosztás Facebookon