Aktuális

Romlott a légszennyezettség, marad a szmogriadó

Az időjárás csütörtökön sem változik, marad a ködös, borult idő, ezért a szmogriadó tájékoztatási fokozatát sem változtatják.

A legutóbbi mérések szerint szerdán öt budapesti ponton: Pesthidegkúton, a Széna téren, a Kosztolányi Dezső téren, az Erzsébet téren és az újpalotai Kőrakás parkban is meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket a levegő szennyezettsége, míg a Teleki tér környékén az egészségügyi határérték szintje alatt volt. További öt helyszínen a két határérték közötti adatokat mértek. A szmogriadó tájékoztatási fokozata csütörtökön is érvényben marad.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön nem várható lényeges javulás az időjárásban, marad a ködös, borult idő. Napközben a szálló por koncentrációjának napi átlaga több helyen a tájékoztatási határérték, sőt néhol a riasztási küszöb fölött alakulhat, a pénteken érkező hidegfront ugyanakkor remélhetően mindenütt az egészségügyi határérték alá szorítja a szálló por koncentrációját Budapesten.

A szmogriadó idején a Fővárosi Önkormányzat ismételten kéri, a kertvárosi peremkerületekben élők lehetőség szerint kevésbé használjanak fűtésre szilárd- és olajtüzelésű berendezéseket, illetve aki teheti, az gépkocsija helyett a tömegközlekedést használja.

A szmogriadó csütörtökön is érvényben marad
A szmogriadó csütörtökön is érvényben marad (fotó: Balogh Zoltán – MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top