Aktuális

Elönti a szemét hétfőn Budapestet

Hétfőn ki se tegyétek a kukákat, mert nem viszik el. Sztrájkot hirdetett február 20-ra a szemétszállítók érdekképviselete Budapesten.

Nem viszik el a szemetet február 20-án hétfőn. Sztrájkot hirdetett ugyanis a szakszervezet a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél. Az érdekképviselet a bértárgyalások elhúzódása, elakadása, és a munkáltató érdemi javaslatainak hiánya miatt döntött a sztrájkról.

Hétfőn tehát a reggeli műszakkezdéstől este 6 óráig szünetel a szemétszállítás Budapesten. Ha pedig ezt követően sem jutnak a felek dűlőre a bérezéssel kapcsolatosan, akkor egy héttel később, február 27-én megismétlik a munkabeszüntetést, a sztrájk ezt követően határozatlan ideig is eltarthat. Mondanunk sem kell, ha ez utóbbi bekövetkezik, Budapestet pár nap alatt elborítja a szemét.

A szakszervezet 30 százalékos bértömegnövelést követel a munkáltatótól, a közterület-fenntartó vállalat ezzel szemben 4 százalékos fizetésemelést tervezett.

A béremelési követelést azért tartja jogosnak a szakszervezet, mert az FKF-nél évek óta nem volt érdemi fejlesztés, és egyre nagyobb a munkaerőhiány. A szemétszállítást végző dolgozóknak ráadásul a korábbiakhoz képest jóval rosszabbak a munkakörülményeik, ezt a baleseti statisztikák is alátámasztják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top