Aktuális

Alexandra-botrány: tüntetést szerveznek péntekre a kiadók

Az Alexandra könyvesboltok botrányához kapcsolódóan tüntetést szerveznek péntekre a könyvkiadók, a terjesztőkkel szembeni kiszolgáltatottságukra szeretnék ezzel fölhívni a közvélemény figyelmét.

A kis kiadók szerveznek tüntetést február 17-én, pénteken délután 4 órakor az Alexandra Nyugati téri könyvesboltja elé. Miután az Alexandra sorra zárja be könyvesboltjait, továbbra sem tudni, a kulturális kormányzat nyújt-e bármilyen segítséget a pénzükre váró kiadóknak. A Facebook-on közzétett D-nap nevű kezdeményezés szerint más kiadók csatlakozását is várják.

A tüntetést szervezők szerint a Könyvbazár és az Alexandra bolthálózat évek óta visszaél pozíciójával a könyvkiadók kárára. A kiadóknak így közösen kellene fellépniük az érdekeikért, hogy ne válhassanak a nagy könyvhálózatok, kereskedések áldozataivá.

A Napi.hu érdeklődött az Emberi Erőforrások Minisztériumánál, hogy az állam milyen segítséget nyújtana a pénzükre váró könyves vállalkozásoknak, még várják a választ.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top