nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Harmadszorra írják át a történelmi atlaszt

Harmadszorra írják át a történelmi atlaszt

A korábbi kétféle változatot a szakma erősen bírálta, ezért a Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet immár harmadszorra dolgozza át a történelematlaszokat.
NLCafé
f Ajánlom

Az első két, már átdolgozott történelmi atlaszokban a térképek névmutató nélkül készültek, és ezzel összefüggően fokhálózat sem került rájuk. A tanári visszajelzések kiértékelését követően, valamint a külső szakértők javaslatai alapján ezen mindenképpen változtatni fognak.

Az oktatásért felelős államtitkárság a Magyar Időket tájékoztatta, a történelematlasz új változata a névmutató mellett a kerettantervekben meghatározott évszámokra épülő rövid kronológiát is tartalmazni fog. A terjedelem az első változathoz képest közel 20 százalékkal nő.

Az új atlaszok a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudo­mányi Kutatóközpontjának Történettudományi Intézetével együttműködve készülnek, ami egyben garanciát jelent arra, hogy a térképes kiadványokban a legfrissebb tudományos eredményeket is megjelentessék. Az atlaszreform az érettségin biztosítandó egyenlő feltételek megteremtése miatt és a térbeli tájékozódás eredményesebb fejlesztése érdekében is szükséges.

Megosztás Facebookon