Aktuális

Elgázolt rendőrnő: szabályos, de életveszélyes a leállósávban igazoltatni

Nem tiltja a rendőrök képzése, hogy a leállósávban igazoltassanak, de azt elmondják, hogy veszélyes. Most egy rendőrnő életébe került.

Egy 23 éves rendőrnő meghalt, társa és egy autós megsérült, amikor hétfő délelőtt a rendőrök az M5-ös autópálya leállósávjában igazoltattak egy sofőrt, ám egy kamion beléjük rohant. A Bors egy közlekedési szakjogászt kérdezett arról, miért nem a legközelebbi pihenőhelyen igazoltatták az autóst, mint ahogy ezt több nyugati országban is tennék.

Borbély Zoltán azt mondta a lapnak: a rendőri képzésen tanítják, hogy lehetőleg leállósávban ne igazoltassanak, mivel veszélyes. Szabály viszont nem tiltja. Bizonyos esetben, ha a forgalmat veszélyeztető autóst igazoltatnak, akkor van mód leállítani a leállósávban.

A belügyminiszter a balesetben elhunyt Menus Anikót hétfőn rendőr törzsőrmesterré léptette elő. A kamionost őrizetbe vették.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top