Aktuális

Kirúgták a buszsofőrt, mert nem kockáztatta az utasok életét

Kirúgták a buszvezetőt, vagy ő maga mondott fel? Az biztos, hogy elromlott a busz ajtaja, és azóta is rossz.

A Hajdúsági Iparművek szolgálati buszának sofőrje volt Szabó László. Novemberben a busz hátsó ajtaja meghibásodott, amit a buszvezető jelzett a felettesének, aki azonban nem javíttatta meg, helyette azt mondta, hogy rakományrögzítő kötéllel rögzítsék – számolt be az ATV.

A buszsofőr az ezt követő időszakban többször is szólt a főnökének, hogy meg kellene szereltetni az ajtót, hiszen az életveszélyes, de hiába. A buszon naponta mintegy 150 ember utazik, közülük is többen panaszkodtak a folyton kinyíló ajtó miatt. Január 18-án egy irodai dolgozó is jelezte a cégvezetőnek a hibát. Másnap a buszsofőrt kirúgták. Ezek után a főnöke egy debreceni vállalkozónak adta ki a hibás ajtajú buszt. 

A buszvezető felettese az ATV-nek nem kívánt nyilatkozni, csak annyit mondott, hogy László minden szava rágalom, és nem ő rúgta ki, hanem a sofőr maga mondott fel. László viszont pontosan azért fordult a nyilvánossághoz, mert vissza szeretné kapni az állását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top