Aktuális

Vendée Globe – Fa Nándor célba ért

Hatalmas versenyt követően befutott a célba a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásverseny egyetlen magyar indulója, Fa Nándor. A veterán vitorlázó a nyolcadik helyen zárt.

Kilencvenhárom nap után befutott a célba, és kikötött a franciaországi Les Sables d’Olonne-ban Fa Nándor, ezzel nyolcadikként zárta a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásversenyt. A megmérettetésen 29 hajó indult el, tizenegy menet közben kényszerült feladni a versenyt.

Fa Nándor a hazai fejlesztésű és építésű Spirit of Hugaryvel 93 nap 22 óra 52 perc és 9 másodperc alatt vitorlázta körbe a bolygót, ami a 63 éves magyar vitorlázó eddigi legjobb földkerülő eredménye, és harmadik Vendée Globe-ja. A vitorlásversenyt a francia Armel Le Cléach rekordidővel, 74 nap 3 óra 35 perc 46 másodperccel nyerte meg. Fa Nándor eddigi legjobb eredménye ezen a versenyen 1992/93-ba született, amikor a legjobb nem franciaként ötödik helyen ért célba 128 nap után.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top