Aktuális

Orvosi vényekkel csalt az asszisztens

Orvosi receptekkel üzletelt egy egészségügyi asszisztens Komlón, rossz anyagi körülményeire hivatkozott, amikor a rendőrök kihallgatták.

Egy komlói egészségügyi cég pszichiátriai szakasszisztense még 2012-ben került nehéz anyagi helyzetbe. Akkor született meg fejében az elhatározás, hogy munkaköri kötelességét megszegve az orvosok által előre aláírt, rendelőben hagyott, kitöltetlen receptekkel üzleteljen. A receptekkel olyan gyógyszereket szerzett be, amelyek vény nélkül egyáltalán nem vagy lényegesen drágábban szerezhetők be.

Volt társa is

Egy szintén rossz anyagi helyzetben lévő ismerősét kérte meg, hogy az interneten adjon fel hirdetéseket, majd az arra jelentkezők nevében a recepteket aláírta, Komlón és Pécsett kiváltotta, a gyógyszereket pedig postán küldték el a megrendelőnek.

A két vádlott közel harminc alkalommal állított ki hamis vényeket, amelyekkel 1,4 millió forintot csaltak össze, vesztegetés elfogadása miatt emelt vádat ellenük a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top