Aktuális

Facebook-jelszó is kellene az amerikai vízumhoz

Tovább ötletel az amerikai védelmi minisztérium azon, hogyan lehetne még jobban szűrni az országba beutazókat. Legújabb elképzelésük az, hogy elkérnék a közösségi médiában használt jelszavakat, és aki nem adja meg, attól megtagadják a beutazást.

A jövőben a közösségi médiában használatos jelszavakat is elkérhetik azoktól, akik vízumigénnyel fordulnak az Egyesült Államokhoz – ezt John Kelly amerikai belbiztonsági miniszter mondta. Hozzátette egyből, hogy erre nézve döntés még nem született. A szigorítással tovább fokoznák a hét ország – Szíria, Irak, Irán, Szudán, Líbia, Szomália és Jemen – ellen bevezetett intézkedéseket.

Aki megtagadja a jelszavak megadását, és így nem engedi az amerikai hatóságoknak, hogy megnézzék Facebook-fiókját, levelezését és böngészési előzményeit, attól megtagadják a vízum kiadását.

Donald Trump új amerikai elnök néhány nappal beiktatása után azonnali hatállyal megtiltotta a menekültek befogadását 7 muszlim országból 120 napra, valamint 90 napra felfüggesztette a 7 ország állampolgárainak kiadott vízumokat. A beutazási tilalomról szóló elnöki rendeletet James Robart, seattle-i bíró ideiglenesen felfüggesztette, amit az amerikai belbiztonság elfogadott.

Foxnews

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top