Aktuális

Mostantól szigorúan ellenőrzik a mozgáskorlátozott-igazolványokat

A számtalan visszaélés miatt szigorúan ellenőrzik a mozgáskorlátozottaknak kiállított parkolási igazolványokat. Nincs több bliccelés.

Átfogó ellenőrzést indított a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság a mozgáskorlátozottaknak kiállított parkolási igazolványokkal kapcsolatos jogsértések felderítése és a jogszerűtlenül elfoglalt parkolóhelyek felszabadítása érdekében.

Az ellenőrzések során az érvénytelen, illetve a jogszerűtlenül használt igazolványokat visszatartják, kezdeményezik azok visszavonását, a hamis vagy mozgáskorlátozott igazolvánnyal való durva visszaéléseket pedig meg akarják szüntetni.

A közterület-felügyelők szabálysértés esetén ötvenezer forint helyszíni bírságot szabhatnak ki, a szabálytalanul várakozó gépjárművet elszállíthatják vagy kerékbilincset helyezhetnek rá. A parkolási igazolvány olyan okirat, amelynek meghamisítása, jogosulatlan használata bűncselekmények számít.

A FÖRI első akciósorozata főként a korlátozott forgalmú övezetekbe mozgáskorlátozottak igazolványával behajtók, valamint a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóhelyeken állók ellenőrzésére terjedt ki. Később vizsgálják a díjfizető övezetekben mozgáskorlátozott-igazolvánnyal fizetés nélkül várakozókat és a bevásárlóközpontok azon parkolóit is, amelyek közterületnek minősülnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top