Aktuális

Fejadagot vezetett be a brit Tesco

Súlyos zöldséghiány lépett fel Nagy-Britanniában. Decemberben a cukkini volt hiánycikk, most a jégsaláta és a brokkoli fejenként vásárolható mennyiségét korlátozzák az áruházláncok.

Zöldséghiányt okozott a szokatlanul hideg európai időjárás Nagy-Britanniában. A britek télen a legtöbb zöldséget – az unió többi országhoz hasonlóan – a mediterrán Spanyolországból importálják, ám a cudar idő nem kedvezett a spanyol zöldségtermelőknek sem.

A teljes készlethiány elkerülése érdekében a brit Tesco például három fej jégsalátánál húzta meg a vásárlói fejadatot, míg a Morrisons nevű üzletlánc a brokkolinál vezette be a hármas korlátozást, jégsalátából ott csak két fejet vehet egy vásárló egy alkalommal. Érdekes viszont, hogy az Aldi és a Lidl nem küzd zöldséghiánnyal.

A januári hideg miatt most Kaliforniából szállítják a jégsalátát a brit piacokra, ám a hideg a spanyol mezőgazdasági munkák kezdetét is késlelteti, ami akár további készlethiányt okozhat az uniós piacokon.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top