Aktuális

Elsikkasztotta a nyugdíjat a postás

Sikkasztással és magánokirat-hamisítással vádolják azt a postást, aki nem adta oda az utalvány után járó pénzt a sértettnek, hanem maga vette fel azt, miután a sértett nevében aláírta.

Egy enyveskezű postás ellen emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség, aki a vád szerint eltulajdonított közel százezer forintot ahelyett, hogy átadta volna azt a pénzküldemény címzettjének. A kézbesítő-értékesítő postásként dolgozó vádlott 2016. február 22-én munkakezdéskor több utalványt is átvett, de azok közül egyet, a sértettnek szóló pénzküldeményt nem adta át, hanem az összeget eltulajdonította.

Hogy leplezze a bűncselekményt, a postás az utalványt a sértett nevében maga írta alá, majd azt még ugyanazon a napon leadta a munkáltatójának. Az ügy úgy derült ki, hogy a pénz nélkül maradt sértett panaszt tett a postán, ahol a belső vizsgálat kiderítette az igazságot. A posta megtérítette a sértettnek a 92 457 forintot, így a kár, amelyet a vádlott okozott, egészében megtérült.

A postás részben beismerő vallomást tett, ellene kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon a Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség. A postás pénzbüntetéssel megúszhatja. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top