Aktuális

Veronai buszbaleset: Mégsem gyanúsított a kómában fekvő sofőr

Téves olasz lapértesülések alapján írta azt tegnap az egész magyar sajtó – köztük mi is –, hogy a kómában fekvő, életben maradt buszsofőrt vádolják a baleset okozásával az olasz hatóságok. Pedig a DNS-minta alapján azonosított sofőrt jelenleg nem vádolják semmivel.

Nem vádolják és nem is gyanúsítják a veronai buszbaleset életben maradt 52 éves sofőrjét semmivel sem az olasz hatóságok. “Az olasz jogrendben halálesettel járó bűncselekmények vizsgálatánál kötelező az érintettek értesítése a vizsgálatról. Szó sincs gyanúsításról vagy vádról. Csak akkor lehet nyomozati cselekményt végezni egy érintettel kapcsolatban, ha erről írásban értesítették őt” – mondta el a Magyar Időknek Borbély Zoltán ügyvéd, közlekedési és biztosítási szakjogász, miután olasz kollégáival egyeztetett.

A buszsofőr jelenleg mesterséges kómában fekszik, nem lehet vele kommunikálni, ezért a veronai államügyészség nyomozó ügyészei jegyzőkönyvben rögzítették az értesítést. Ezt az értesítést fordította vádemelésnek és gyanúsításnak a The Local, amit végül a legtöbb magyar újság átvett.

A buszbaleset áldozatainak holttestét előreláthatólag pénteken szállíthatják Magyarországra, ennek költségeit a magyar kormány állja, míg a temetésekét a Fővárosi Közgyűlés vállalta magára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top