Aktuális

Teréz körúti robbantás: üzent a gyanúsított P. László

A Teréz körúti robbantással vádolt P. László ügyvédjén keresztül szokatlan üzenetet közölt. A bűncselekménnyel gyanúsított férfi most először szólalt meg a nyilvánosság előtt őrizetbe vétele óta.

A Teréz körúti robbantással P. Lászlót gyanúsítják, aki egészen a mai napig nem beszélt a bűncselekménnyel kapcsolatosan. A férfit előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével, valamint robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség.

A hatóság szerint P. László robbantott a Teréz körúton tavaly szeptemberben házi készítésű, repeszképző anyagokkal kombinált robbanószerkezettel. A detonációban két rendőr súlyosan megsérült. A robbantással gyanúsított férfi eddig csupán annyit közölt az ügyészséggel, a bűncselekményt nem ő követte el.

Most ugyanakkor újabb fordulat jöhet a robbantási ügyben, ugyanis P. László ügyvédje a PestiSrácok.hu oldalnak nyilatkozott. A jogi képviselő azt állítja, ügyfelének semmi problémája nem volt a rendőrökkel, így indítéka sem lehetett a Teréz körúti robbantás elkövetésére. Az ügyvéd azt mondta, még várják az antropológiai vizsgálat eredményét, amely bizonyíthatná ügyfele ártatlanságát.

Brunner Tamás védence üzenetét is tolmácsolta: “Csak a tárgyalás idején, a sajtó nyilvánossága mellett kívánok az ügyben egy-két dolgot elmondani.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top