Aktuális

Ónos eső: picit már javul a helyzet

A szerda reggelihez képest picit javult a helyzet. Az Országos Meteorológia Szolgálat éppen ezért az ónos esőre kiadott piros riasztást enyhítette az ország több pontján. Ugyanakkor még mindig akadnak olyan területek, ahol a legmagasabb riasztási fokozat érvényes.

Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében továbbra is a legmagasabb fokú riasztás van érvényben, de Budapesten és az ország középső területein már másodfokúra, több megyében pedig elsőfokúra mérsékelték, vagy visszavonták az ónos eső miatt kiadott riasztást.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délelőtt a hajnalban kiadotthoz képest némileg enyhítette a veszélyjelzését. Ennek alapján tartós ónos eső veszélye miatt továbbra is másodfokú figyelmeztetés érvényes Budapesten, Pest megyében, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Csongrád, Tolna, Baranya és Somogy megyében ugyanakkor megszüntették a veszélyjelzéseket.

Az ónos esőt követően ugyanakkor az ország több területén a havazásra figyelmeztetnek. Ennek okán a fővárosra és Pest megyére, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést hirdettek.

Az időjárás-előrejelzés szerint az ónos eső napközben visszaszorul az Alpokaljára és az észak-magyarországi régióra. Csütörtökre virradó éjjel is az Északi-középhegység vidékén fordulhat még elő a fagyzugos helyeken ónos eső. Holnap az ország szinte teljes területén megszűnik a fagy, a jég és hó olvadni fog.

Picit enyhült az ónos eső
Picit enyhült az ónos eső – fotó: Varga György – MTI

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top