Aktuális

Forró vizes lábosba ült a kisgyerek, bíróság ítél az anyáról

Egy padlón hagyott forró vizes lábasba ült bele egy 16 hónapos kisgyerek, akinek az édesanyját emiatt gondatlan veszélyeztetéssel vádolta meg az ügyészég. Ha az anyát bűnösnek találják, felfüggesztett fogházbüntetést kap.

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolta meg a Berettyóújfalui Járási Ügyészség azt az anyát, akinek legkisebb gyermeke egy forró vízzel teli lábosba ült bele, és emiatt súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Hogy történhetett?

A vádlott egyedül tartózkodott pocsaji otthonában kilenc gyermekével, még tavaly júliusban. Épp a konyhában főzött, amikor dolga végeztével egy forró vízzel teli lábast a konyha padlójára tett, majd a kiment a konyhából, felügyelet nélkül hagyva legkisebb, 16 hónapos gyermekét.

A kisgyereknek felkeltette az érdeklődését a gőzölgő víz, és beleült a lábasba, aminek következtében testfelületének mintegy harmadán szenvedett másodfokú égési sérüléseket, melyek 4-5 hét alatt gyógyultak csak be.

Következmény

A kilencgyermekes anya ellen a Berettyóújfalui Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat, és a vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta. Az ügyben a Berettyóújfalui Járásbíróság dönt majd.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top