Aktuális

Megcsonkította feleségét a féltékeny férj

Levágta felesége füleit egy afgán férfi, mert azt gyanította, hogy felesége idegen férfiakkal beszélgetett, miközben meglátogatja szüleit.

Szerencsére már kórházban van az a 23 éves afgán nő, akinek férje féltékenységből mindkét fülét levágta. A borzasztó traumát átélt asszony a BBC-nek beszélt a történtekről. “Nem követtem el semmi bűnt, nem tudom, miért tette ezt velem a férjem” – mondta Zarina, aki 13 éves korában ment hozzá a férjéhez, ám kapcsolatuk nem volt jó, és nem is javult. A támadást a nő nem provokálta ki, aludt, amikor a férje hirtelen felébresztette, megkötözte, majd megcsonkította.

Egy másik lapnak tett nyilatkozatában arról beszél, hogy a férje igen gyanakvó ember, megpróbálta megakadályozni azt is, hogy a fiatalasszony a szüleivel találkozzon. Amikor ez mégis megtörtént, azzal gyanúsította, hogy a látogatás alatt szóba állt egy idegen férfival.

A 23 éves Zarina el szeretne válni – írja a BBC

Afganisztánban nagy gondot jelent a nők ellen elkövetett családon belüli erőszak, a parlament számos törvényt alkotott a nők védelmében, ám a korábbi afgán elnök, Hamid Karzai egyik ilyen törvényt sem írta alá. Sőt 2014-ben olyan változásokat rendelt el, ami még nehezebbé tette az áldozatok számára az igazságtételt.

A házasságon belüli erőszakról szóló törvényt, ami védené a nőket és a gyerekeket a férjek brutalitásától és kegyetlenkedésétől, az új afgán elnök, Ashraf Ghani sem írta alá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top