Aktuális

Teljes légtérzárlattal várjuk Putyint

Február másodikán Budapestre látogat Vlagyimir Putyin orosz elnök. Magyarországi tartózkodásának idejére szigorú biztonsági intézkedések lépnek életbe, még a légteret is lezárják.

Vlagyimir Putyin orosz elnök magyarországi látogatása rég látott biztonsági intézkedések sorát idézte elő. Nem véletlenül, hiszen Putyin a világ egyik vezetője, aki a terroristák fő célpontja lehet. Budapesti tartózkodása alatt saját testőrsége mellett a Terrorelhárítási Központ emberei vigyázzák minden lépését.

Így vonul be Putyin Budapestre

Az orosz elnök a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről biztosan nem a gyorsforgalmi úton fog behajtani a városba, ugyanis ott nincs menekülési útvonal. Szóba jöhetne az M5-ös is kis kerülővel, de a legvalószínűbb, hogy ahogy két évvel ezelőtt is Vecsésen, az M0-son és az M3-ason keresztül gördül be konvojával a fővárosba. Az útvonalak nem biztosak még, hisz az a biztosítás orosz parancsnoka határoz, merre viszik Putyint budapesti látogatásakor. Ebbe a döntésbe maga az elnök sem szólhat bele.

Védelem földön, levegőben

A Putyint budapesti látogatására szállító repülőgépet oroszországi és baráti légtérben orosz vadászgépek kísérik, a magyar egyben NATO-légtér is, így itt a magyar Gripenek kísérik majd, előzetes NATO-engedély alapján. Amikor az orosz elnök gépe magyar légtérbe ér, légtérzárlat lép életbe. A földön, feltételezett útvonalát végig a TEK mesterlövészei is biztosítják majd. A tervezett útvonalakon lehegesztenek minden aknafedelet, miután a közműcsatornákat tűzszerészek átvizsgálták.

Több hullámban

Putyin február 2-án látogat Budapestre, aznap az oroszok három azonos Il–96–300 gépet indítanak eltérő időpontokban, így nem tudni, hogy melyik gépen tartózkodik majd az elnök. Putyin előtt még megérkezik az a repülő is, ami az elnöki autót, egy Mercedes S600 Pullman Guard típusú, hat és fél méter hosszú, 300-350 millió forintba kerülő, páncélozott, 5,1 tonnás járművet hozza Budapestre.

Magyar Idők

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top