Aktuális

Ausztria betiltotta az arcot takaró fátylakat

Úgy döntöttek Ausztriában a kormányzó pártok, hogy betiltják az egész arcot takaró fátylak – a burka és a nikáb – viselését nyilvános helyeken.

Megállapodott az osztrák kormánykoalíció abban, hogy betiltják a teljes arcot takaró fátylak – a nikáb és a burka – viselését a nyilvános helyeken, az iskolákban, bíróságokon, továbbá megtiltják az állami alkalmazottaknak ezen felül a vallási jelképek használatát is.  Mindezt az után határozta el a koalíció, hogy az majdnem összeomlott a múlt hét közepén.

Ausztriába betiltotta az arcot takaró fátylakat

Szimbolikus lépés

Számos európai ország vezetett már be hasonló intézkedést, ám Sebastian Kurtz alkancellár szerint ez csak szimbolikus lépés. Az osztrák állam nyilvántartása szerint mintegy 150 muzulmán nő lehet az országban, akiket érinthet a szigorítás. A turizmusért aggódók szerint viszont visszaesést okoz majd az arab országokból Ausztriába érkező turisták számában, főleg úgy, hogy a tilalom a síközpontokra és Bécs belvárosára is egyaránt vonatkozik. 

BBC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top