Aktuális

Ilyen cuki egy oroszlán és egy tigris közös kölyke

Egymásba szeretett egy vándor állatkert oroszlánja és tigrise, szerelmük gyümölcseként pedig megszületett Cár, a liger, a tigris és az oroszlán keveréke.

Cár szülei már régóta élnek együtt a dél-oroszországi Rosztov-na-Donu közelében működő utazó állatkertben, így történhetett meg, hogy a park egyetlen tigrise, Hercegnő teherbe esett Cézártól, az oroszlántól.

A kis Cár már 2,5 hónapos, kecsketejjel táplálkozik. A kölyök az oroszlánokhoz hasonlóan bézs színű, arcán a tigrisekre jellemző csíkokkal. A kis vadállat most még alig nagyobb egy kövér házimacskánál, de ha majd megnő, minden dimenzióban túlszárnyalja majd szüleit. Egy kifejlett liger több mint 400 kilogrammra is megnő, míg egy felnőtt tigris 300, egy oroszlán pedig 250 kilogramm.

Cár egy nagyjából húsztagú különleges faj újabb példánya, amilyen a természetben sosem születik, a tigrisek ugyanis Ázsiában, az oroszlánok pedig Afrikában honosak.

A világ legnagyobb ragadozó macskájának hivatalos rekordját egy Herkules névre hallgató, amerikai liger tartja. A Guinness Rekordok Könyvében bejegyzett rekord szerint 418 kilogrammos és 3,33 méter hosszú.

Miért nem tigron? Mert a tigris apától és oroszlán anyától születő utódokat szintén külön fajként tarják számon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top