Aktuális

Kifizette a rendőrfőkapitány a leukémiás kislány apukájának büntetését

A budapesti rendőrfőkapitány fizette ki a leukémiás kislány apukájának büntetését, miután személyesen elbeszélgetett az édesapával.

Összejött a személyes találkozó Bucsek Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya és a vidéki édesapa között, akit a budapesti szmogriadó alatt kapott környezetvédelmi bírság miatt ismert meg az ország. Mint ahogy arról mi is beszámoltunk: egy négyéves leukémiás kislányt hoztak fel vidékről előre megbeszélt időpontra egy 20 éves Opellel a szülei, majd az apát a hazaúton a rendőrség 15 ezer forintra bírságolta, jogtalanul. A megbeszélt időpontra érkező, betegszállító járművek mentesülnek a korlátozás alól, ám azt ezt igazoló papírokat a bírságoló rendőr nem volt hajlandó megnézni.

Bucsek Gábor rendőrfőkapitányt felháborította az estet, közleményben tudatta kollégáival, hogy nem ilyen hozzáállást vár el tőlük, és “szmogriadó ide vagy oda, környezetvédelmi osztályba sorolás miatt Budapest egyetlen rendőre nem sújt pénzbírsággal egy olyan édesapát, aki kezelésre szállította beteg kislányát. A rendőr ilyenkor nem bírságol, figyelmeztet”. A rendőrfőkapitány végül arra jutott, hogy magánemberként kifizeti a jogtalan bírságot, amennyiben az apának van igaza.

Ma a főkapitány és a leukémiás kislány édesapja személyesen találkozott egymással Budapesten, aminek végén Bucsek Gábor – magánemberként – kifizette a férfi jogtalan büntetését – tudta meg a 444.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top