Aktuális

Mégsem törlik el a házi feladatot

Egyelőre marad a házi feladat, nem fog erről jogszabály rendelkezni. A leckeírás mennyisége, illetve hogy azt milyen ütemben kell elvégezni, jelenleg is az iskola hatáskörébe tartozik.

Nincs napirenden annak szabályozása, hogy az alsó tagozatos gyerekek ne kaphassanak házi feladatot otthonra – írja a Magyar Idők

Tavaly március­ban Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy ha a diák a napközis tanulási idő alatt az iskolában marad, biztosítani kell a felkészítését a következő tanítási napra, vagyis részére otthoni házi feladat a jövőben nem lesz adható.

Mégsem törlik el a házi feladatot

Az oktatási államtitkárság most azt közölte, hogy a házi feladatok mennyisége, továbbá hogy azokat milyen ütemben kell elvégezni, jelenleg az iskola hatáskörébe tartozik; az ilyen típusú szabályozásokat az iskola pedagógiai programjának kell tartalmaznia. Valamennyi intézménynek megvan a lehetősége, hogy rendelkezzen afölött: a házi feladatok elvégzése kizárólag iskolai (napközis) vagy otthoni tevékenység-e.

A Nemzeti Pedagóguskar elnöke szintén arról tájékoztatta a Magyar Időket, hogy ezzel a kérdéssel várhatóan nem foglalkozik majd az új Nemzeti alaptanterv. Horváth Péter szerint a házi feladatnak megvan a jelentősége, ugyanakkor fontos, hogy ne terheljék le túlságosan a tanulókat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top