Aktuális

Álellenőrök portyáznak Miskolcon

Magukat gázkészülék-ellenőröknek kiadó férfiak járják Miskolcot, és szén-monoxid-ellenőrzés ürügyén igyekeznek bejutni a lakásokba. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) azt kéri a fogyasztóktól, hogy ne dőljenek be a csalóknak.

Egy fogyasztótól szerzett tudomást a MEKH arról, hogy ismeretlenek magukat a hivatal munkatársainak kiadva kopogtatnak be miskolci lakásokba, hogy a gázkészüléken ellenőrzést végezzenek, megelőzve egy későbbi szén-monoxid-mérgezést.

A MEKH arra figyelmezteti a fogyasztókat, hogy a hivatal munkatársai mindig előzetes időpont-egyeztetés után érkeznek, hivatalos, fényképes igazolvánnyal és egyéb igazoló dokumentumokkal rendelkeznek, amikkel igazolniuk kell magukat munkavégzés előtt. Aki visszaélést tapasztal, az jelezze a hivatal ügyfélszolgálati telefonszámán (+36 1 459 7740) és értesítse a rendőrséget is.

Két napja a Pest megyei Farmoson bukkantak fel magukat a Tigáz munkatársainak kiadó csalók, akik szén-monoxid-érzékelőkkel házaltak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top