Aktuális

Százmillió forinttal lépett le a csaló ingatlanügynök

Ingatlanokat kellett volna vásárolnia megbízói nevében egy 51 éves nőnek, ám ő inkább meglépett a rábízott százmillió forinttal. A rendőrség elfogta és előzetesbe zárná, mert félő, hogy befolyásolná a tanúkat és bizonyítékokat semmisítene meg.

Előzetes letartóztatásba kerülhet az az 51 éves, Győr környékén élő nő, aki meglépett a rábízott százmillió forinttal. A csaló még 2015 és 2016 között összesen 48 embertől vett át átlagosan kétmillió forintot, hogy ingatlanokat tehermentesítsen és vásároljon részükre. Ezzel szemben a nő az ingatlanokat nem tehermentesítette, azok tulajdonjogát sem szerezte meg, az átvett pénzt pedig eltulajdonította. Mindezért – a negyvennyolc rendbeli sikkasztásért – kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztést kaphat.

Mivel tartani lehet a bűnismétlés veszélyétől és attól is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén tanúk befolyásolásával, okiratok megsemmisítésével vagy elrejtésével nehezítené a bizonyítást, ezért a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség indítványozta a nő előzetes letartóztatását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top