Aktuális

Újra 20 szálas lesz egy doboz cigi

Úgy tűnik, hamarosan ismét visszatérnek a húszszálas cigarettadobozok árusítására. Azt ugyanakkor nem tudni, hogy mennyivel emelik az új csomagolás megjelenésével a cigi árát a gyártók.

A Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetségének elnöke szerint az uniós dohányirányelvnek megfelelően kell ismét visszaállítani a 20 szálas cigarettadobozokat. A 19 szálas csomagolást december 31. után szüntették be, a még forgalomba lévő dobozokat legkésőbb május 20-ig árusíthatják a dohányboltok.

A 2017. január 1-je óta a piacra dobott dohányáruk csomagolásán lévő hatósági jelzés már nem tünteti fel az árat. Az új szabályok szerint meglehetősen sűrűn, hetente kétszer változtathatnak áraikon a dohánygyárak. A Magyar Idők úgy tudja, a húszszálas cigarettadobozokkal a csomagok drágulni fognak, más források szerint ugyanakkor az új árazási rendszer módot adhat a piaci árversenyre.

A cigaretta termékek aktuális fogyasztói árát január 1-jétől a NAV teszi közzé. Az árak alakulását a NAV nem befolyásolhatja, a gyártók döntenek róla.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top