Aktuális

Durva állatkínzás: 72 kisbárányt zsúfoltak egy autóba

Meghökkentő eset miatt intézkedtek a rendőrök vasárnap. Közúti ellenőrzés során Garamszentkereszt és Zólyom között, az R1-es gyorsforgalmi úton állítottak le egy autót, amelyben embertelen körülmények között szállítottak 72 kisbárányt.

A bárányokat a Szlovákia északi részén található lipótszentmiklósi farmról szállították volna Komáromba. Az út több száz kilométer hosszú. A bárányokat a jármű hátsó részébe zsúfolták, melyet egy deszka segítségével két részre osztottak. Az állatok egy részét a csomagtartó aljába, a deszka alatti rekeszbe gyömöszölték, míg a többit a csomagtartó fennmaradó részébe. A báránykákat olyan embertelen módon szállították, hogy egymást taposták, volt amelyik az ablakhoz passzírozódott.

A helyszínre érkeztek az Állategészségügyi- és Élelmiszer-ellenőrző Hivatal munkatársai, akik vizsgálják az állatkínzás ügyét. A szállítók ugyanis több szabályt és előírást sértettek meg az élő állatok szállítására vonatkozóan. Hiányoztak az állatorvosi igazolások, és szakember sem kísérte őket.

A rendőrség mellett a regionális hivatal is foglalkozik az üggyel, az állatkínzásban érintettekre jelentős büntetés vár.

Garamszentkereszt és Zólyom között állították le a bárányokat szállító autót

(Bumm.sk)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top