Aktuális

Autósokat szorított le az útról a soproni ámokfutó

A Sopron környékén élő férfi nagy sebességgel a forgalommal szemben haladt, több szabályosan közlekedő autóst szorított le az útról. Szándékosan tette...

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a Sopronhoz közeli illetőségű férfi szándékosan ijesztgette a szabályosan szembejövő autósokat, amikor járművével többször is áttért a szemközti oldalra. Nagy sebességgel a menetirány szerinti baloldalon haladt, megállásra, lehúzódásra kényszerítette a szabályosan közlekedőket.

A 31 éves férfi 2015 márciusa és novembere között legalább tizenegy alkalommal veszélyeztette a szembejövők életét a 84-es számú és a 85-ös számú főúton, illetve egy alkalommal 8117 számú úton.

A férfi életveszélyes manőverei miatt a vétlen vezetők lehúzódtak az útról, megálltak, az útpadkára hajtottak, így kerülték el a frontális ütközés. Arra is akadt példa, hogy a közveszélyes férfi járműve mindössze 15-20 centiméter oldaltávolsággal haladt el a szembejövők autója mellett. A hajmeresztő manővereket követően sem tért vissza saját forgalmi sávjába, hanem szemben haladt tovább. Előfordult, hogy az ámokfutó az ütközés előtti pillanatban olyan hirtelen rántotta el autója kormányát és tért vissza a saját sávjába, hogy járműve megbillent.

Az ügyészség a lakhelyelhagyási tilalom alatt álló vádlottat tizenegy rendbeli közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top