nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Sok halott a magyar diákokat szállító busz olaszországi balesetében

Sok halott a magyar diákokat szállító busz olaszországi balesetében

16-an meghaltak, többtucatnyian megsérültek az Olaszországban történt buszbalesetben, a buszon egy budapesti gimnázium diákjai utaztak.
Avatar
NLCafé/MTI
f Ajánlom

Szörnyű hírt közölt az AFP hírügynökség, szombat hajnalban ugyanis egy gyerekeket szállító magyar buszt ért halálos baleset Olaszországban. Úgy tudni, a jármű oszlopnak ütközött, és kigyulladt. Az olasz ANSA hírügynökség szerint 16-an meghaltak, 36 sérült el tudta hagyni a buszt, őket kórházba vitték

A Reuters úgy tudja, 14 és 18 év közötti magyar diákok ültek a buszon, amely Verona közelében szenvedett balesetet. 

 A buszbaleset Veronától keletre történt:

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke a magyar M1 televíziónak szombat reggel azt mondta, hogy az autóbuszon egy budapesti gimnázium diákjai utaztak, és a jármű az autópálya melletti korlátnak, majd a védőfalnak csapódott.
    
A hivatalos adatok szerint 54 utas – köztük felnőtt kísérők – és két sofőr volt a buszon, de információik szerint ennél többen voltak rajta, egyelőre tisztázatlan okból – tette hozzá.
“Azt kell sajnos mondanom, hogy a helyzet súlyos” – fogalmazott a sajtófőnök.

Budapestről is mennek segíteni
    
A milánói magyar konzul már a helyszínen van, a kórházakat keresi fel – három veronai intézménybe vitték a sérülteket –, és próbál minden segítséget megadni. Hozzátette, hogy Milánóból minden munkatársuk Veronába utazik, és a római konzul is elindult oda.
“A miniszter utasításának megfelelően két konzul Budapestről is útnak indult, hogy a szükséges segítséget megadja” – mondta.
    
A külügyminisztérium minden információt megad a szülőknek, de még nincs hírük a busz minden utasáról névre szólóan, ezeket igyekeznek megszerezni.

A milánói főkonzulátus ügyeleti telefonszáma:  0039/339-62-19-517.

A Corriere della Sera szerint a busz Franciaországból tartott hazafelé, és a sofőr is az áldozatok között van. Ezt a La Repubblica azzal egészíti ki, hogy egy hegyi üdülőhelyen, vélhetően síelni voltak a diákok, többségében fiúk.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon