Aktuális

Olasz lavinabaleset: Túlélőket találtak

Nyolc túlélőt találtak eddig, közülük két gyereket és egy nőt kimentettek az alól a lavina alól, ami az olasz hegyi szállodára zúdult csütörtökön.

Egész éjjel kutattak az olasz hegyimentők annál a szállodánál, amire lavina zúdult csütörtökön. A Euronews híre szerint  hat ember élve találtak meg, de kiástak három holttestet is. Az MTI úgy tudja, nyolc túlélőre bukkantak, közülük két gyereket és egy nőt már ki tudtak menteni, de a többiekkel is kommunikálnak.

Legkevesebb 25 ember lehet a hógörgeteg és a szálloda romjainak fogságában, az eltűntek között gyerekek is vannak. A mentők szerint, ha a hó alatt rekedteknek van levegőjük, legfeljebb három napig bírhatják ki a fagyos romok fogságában.

Az olasz pénzügyőrség alpesi mentőegységét vezető Luca Gagliardi, aki embereivel sítalpon elsőként érkezett a helyszínre, és azóta szünet nélkül dolgozik a túlélők keresésén, úgy nyilatkozott, hogy az épületet még nem vizsgálták teljesen át, ezért nem adják fel a reményt, hogy további túlélőket találhatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top