Aktuális

Legalább 30 halottja van az olaszországi lavinának

Lavina zúdult szerda éjjel egy közép-olaszországi kis hegyi szállodára. Az első hírek szerint legalább harminc ember halt meg a katasztrófában. Az egyik vendég épp kilépett a hotelből, amikor a lezúdult hó maga alá temette az épületet, felesége és két gyermeke is bent rekedtek.

A Pescara megyében lévő Farindolában a Hotel Rigopiano nevű hegyi szállodát maga alá temette a lezúduló lavina. Az első hírek szerint a hotelben húsz vendég tartózkodott, de a Reuters hírügynökség úgy tudja, a katasztrófának legalább harminc halálos áldozata van.

A szállodához két mentőcsapatot, húsz tűzoltót, hat mentőautót és rendőröket mozgósítottak, úgy tudni, eddig mindössze két embert tudtak élve kimenteni az épületből. Az ANSA olasz hírügynökség arról számolt be, hogy a sürgősségi járművek a szállodától 9 kilométerre rekedtek a hó miatt. Közben helikopterrel és lánctalpas járművel indultak segítséget nyújtani.

Az 1200 méteres magasságban található hegyi szállót a sítalpon érkezett mentőegységek csak csütörtök hajnalban tudták elérni. Két férfi a szálloda előtt leparkolt autóban vészelte át az éjszakát. Egyikük, egy 38 éves férfi azt mesélte, éppen az autóból akart valamit bevinni a szállóba, amikor azt a lavina maga alá temette. Ugyan ő is elmerült a hóban, de sikerült eljutnia az autójához, feleségét és két gyermekét betemették a romok.

Időközben a mentők bejutottak a szállodaépületbe, keresik a túlélőket, akik szerdán éjjel több segítségkérő sms üzenetet küldtek – tudta meg a Híradó.

A Pescara megyében található szállodát maga alá temette a lezúduló lavina

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top