Aktuális

Mégsem szabdalják fel a Műegyetemet

Mégsem kerül át az ELTE irányítása alá a BME gazdaság- és társadalomtudományi kara – közölte a fenntartói döntést az oktatási államtitkárság az MTI-vel.

Már tavaly felröppent a hír, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) részeként működő gazdaság- és társadalomtudományi kar átkerülne az Eötvös Loránd Tudományegyetem irányítása alá. Akkor a hírt a minisztérium cáfolta, pár hónappal később pedig bejelentették az átvételt. Az ügyben újabb fordulat történt: ma visszakozott az oktatási államtitkárság, és azt közölte, hogy a jövőben is BME részeként működhet tovább a gazdaság- és társadalomtudományi kar.

Indoklásuk szerint a BME vezetése érdemi tárgyalásokat kezdett a kar vezetőivel, paritásos bizottságot állított fel a nyitott kérdések rendezésére, és kidolgozott egy kompromisszumos javaslatot, amit a szenátus megszavazott. A fenntartó maga is megvizsgálta a BME vezetése által a kar részére tett ajánlatot, és azt fontosabb vonalaiban és irányaiban méltányolhatónak találta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top