Aktuális

Csalók élnek vissza a makói kórház nevével

A makói kórház egyik nem létező osztályának nevében csalók gyűjtenek pénzt, és a térség egyik országgyűlési képviselőjét is felhívták. Nem kellett volna, a rendőrség nyomoz.

Egy idősebb, mély férfi hang köszöntötte telefonban Makó volt önkormányzati képviselőjét, Molnár Lászlót. Azt mondta neki, hogy a makói kórház (Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Makói Tagintézménye) gyermekintenzív osztályának gyűjt pénzt, amiből a kórház lélegeztetőgépet vásárol majd. Az adakozáshoz a csekket postások viszik ki önkéntes munkaként, ingyen. A volt képviselő nem kért csekket, hanem inkább hívta a Délmagyart, hogy szóljon, csalók gyűjtenek pénzt a kórház nevében. Molnárnak az lett gyanús, hogy a város kórházában nincs gyermekintenzív osztály. A kórház főigazgatója a lapnak elmondta, hogy nem indítottak hasonló céllal telefonos adománygyűjtést.

A lap felhívta a 30-as telefonszámot is, ahol az idősebb, mély férfihang tulajdonosa tagadta, hogy adománygyűjtési céllal bárkit felhívott volna. A történeket jelezték a rendőrségnek is, ahol várják az esetleges áldozatok jelentkezését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top