Aktuális

Gyerekkel járt lopni, volt barátnőjét zaklatta Dániel

Igencsak hosszú bűnlajstromot halmozott fel a mindössze 19 éves M. Dániel.

A 19 éves M. Dániel  2015 decembere és 2016 áprilisa között követett el bűncselekményeket Szombathelyen.

2016 áprilisában Szombathelyen egy segédmotoros‑kerékpárt tulajdonított el és gyújtott fel, majd a helyszíntől pár utcányira egy autómentő gépkocsit tört fel, és azt is megkísérelte felgyújtani, ám a rendőrök ekkor tetten érték.

A nyomozás során megállapították, hogy a vizsgált időszakban a gyanúsított gyermekkorú társával együtt több szombathelyi üzletből is lopott ruhaneműket, szeszes italokat. Az üzletek biztonsági szolgálatának munkatársai többször tetten érték őket.

Gyerekkel járt lopni, volt barátnőjét zaklatta Dániel

A gyanú szerint M. Dániel társával együtt egy szombathelyi dohányboltba is megpróbált bejutni 2016. január 24‑én, sikertelenül. Két nappal később azonban egy másik nemzeti dohányboltot szemeltek ki, ahonnan különböző dohánytermékeket loptak el.

A fiatalok számlájára írható továbbá, hogy 2016. január 26‑ára virradó éjszaka Szombathelyen két garázsba próbáltak betörni azok ajtaját felfeszítve, egy családi ház kertjéből az ott parkoló gépkocsit akarták elvinni, sikertelenül, valamint két társasházból különböző szerszámokat és egy kerékpárt loptak el.

M. Dániel mindezeken felül a nyomozás adatai szerint az egyik közösségi oldalon keresztül több alkalommal megfenyegette volt barátnőjét, amiért szintén felelnie kell.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság a lopás bűntett és a lopás bűntett kísérlete; a lopás vétség és a lopás vétség kísérlete; valamint a zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészségre vádemelési javaslattal küldte meg.

police.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top