Aktuális

Ezért van tömegnyomor a 2-es metrón

Ha a 2-es metrón gyakran utaztok, avagy utaznátok, tapasztaljátok az elviselhetetlen tömeget és zsúfoltságot. Most már azt is tudni lehet, miért történik mindez.

Mint azt az NLCafé is megírta, december 5-én a Pillangó utcánál két metró ütközött össze. A 2-es metró vonalán a menetrend azóta sem állt helyre. A szerelvények a Puskás Ferenc Stadion állomásig csak lépésben haladnak, így jóval kevesebb metrót tudnak forgalomba állítani. A BKK mindezen ugyan sokat spórolhat, az utasok viszont bosszankodnak a tömegnyomor és a lassúbb közlekedés miatt.

A metróbaleset óta a csúcsidőben alapból is zsúfolt szerelvények még több utast próbálnak elszállítani, és így is gyakran fordul elő, hogy a peronokon várakozók egyszerűen nem férnek fel az érkező metróra. Egyelőre a BKV sem tudja, meddig tart az áldatlan állapot.

Az Origó megkeresésére a BKV-nál azt mondták, a baleset körülményeit még vizsgálják. Hogy ez a vizsgálódás mégis meddig tarthat, azt egyelőre a BKV sem tudja, ugyanis az adatok feldolgozásának “jelentős időigénye van”, feltételezésekbe pedig nem akartak bocsátkozni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top