Aktuális

Rendész terrorizálta a nevelőintézeti fiúkat

Vádat emelt az ügyészség az ellen a rendész ellen, aki több fiút is bántalmazott a nagykanizsai javítóintézetben még tavaly.

Kétrendbeli bántalmazás miatt emelt vádat az ügyészség az ellen a rendész ellen, aki két neveltet is bántalmazott a nagykanizsai javítóintézetben. Az első eset még 2016 májusában történt, amikor az egyik nevelő felsorakoztatott néhány fiút a folyosón, majd néhány percre magukra hagyta őket, utasítva a nevelteket arra, hogy maradjanak a helyükön, az intézmény rendészeit pedig arra kérte, kamerán keresztül tartsák szemmel a fiúkat.

Az egyik fiú viszont nem maradt a helyén, odament az ablakhoz. A visszatérő nevelő számonkérte, majd elindultak külső foglalkozásra. Ekkor jelent meg a harmincas éveiben járó rendész, a sort elhagyó fiút a mosókonyhába lökte, ahol a “mi lett neked mondva, buzi gyerek” szavak kíséretében kétszer arcon, egyszer pedig gyomron ütötte. A többieket figyelmeztette, hogy a történtekről ne beszéljenek, a nevelőt pedig arra kérte, ne tegyen említést a verésről az eseménynaplóban.

Júniusban a rendész egy német fiút bántalmazott az intézmény ebédlőjében, akitől sorban állás közben azt kérdezte, hogy keménynek érzi-e magát, majd háromszor lábon rúgta. Aztán az egyik nevelőt tolmácsolásra kérve újra megkérdezte a fiút, miután az asztalhoz ült. Nemleges választ kapott, ám vacsora után még talált rá alkalmat, hogy a srácot szó nélkül tarkón csapja. A nevelő az esetet nem jelentette, ezért ő szóbeli figyelmeztetést kapott.

A rendész ellen kétrendbeli, bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásában bűntett elkövetése miatt emelt vádat a kanizsai járási ügyészség.

zaol.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top