Aktuális

Ha ez bejön, népszavazhatunk a budapesti olimpiáról

Mozgalom indult 2024-es budapesti olimpia ellen, a népszavazási kérdést már hitelesítette is a Fővárosi Választási Bizottság.

A 2024-es budapesti olimpia ellen kampányoló csoportot Momentum Mozgalomnak hívják, két éve kezdte el szervezni a jogot végzett ifj. Fekete-Győr András 8 társával együtt, kifejezetten párttá formálódási szándékkal. Eddig tudatosan kerülték a sajtónyilvánosságot, inkább a közösségépítésre koncentráltak. Tagságuk egyetemistákból, tanárokból, természettudósokból, jogászokból és vállalkozókból áll.

A Momentum azért a NOlimpia kezdeményezést választotta belépőnek, mert úgy vélték, hogy ez egy rendkívül szimbolikus ügy. “Amíg itt nincsen társadalmi és gazdasági fellendülés, addig senki ne akarjon olimpiát tartani, mert teljesen nonszensz” – nyilatkozta a Magyar Narancsnak Fekete-Győr András. Az ügyben népszavazást szeretnének, aminek kérdését kedden hitelesítette a Fővárosi Választási Bizottság. Ha összejön a 138 ezer aláírás, ez lesz Budapest első népszavazása. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top