Aktuális

Megbüntette az ellenőr a fogyatékkal élő Szabolcsot

Igencsak megkérdőjelezhető dolgot tett az egyik Csongrád megyei jegyellenőr. A 28 éves fogyatékkal élő Szabolcsot büntette meg az autóbuszon. Pedig a férfire elegendő ránézni, és máris bizonyos, hogy nem él vissza a neki járó kedvezményes utazási lehetőséggel. Az ellenőr csupán a szabályokra hivatkozott, amikor a férfi nem tudta személyi igazolványát bemutatni.

8-8 ezer forintos bírsággal büntette a jegyellenőr az egyik Csongrád megyei autóbuszon utazó maroslelei Szabolcsot és kísérőjét, mert a halmozottan sérült férfi nem vitte magával személyi igazolványát. Szabolcs ugyan megmutatta az államkincstári kártyáját, de még az is kevés volt az ellenőrnek, hogy a fogyatékkal élő férfi szemmel láthatóan sem élt vissza a neki járó kedvezménnyel.

Szabolcs édesanyja banki ügyeit intézte, ő is találkozott a buszon az ellenőrökkel. Akkor már tudott a történtekről, ezért megkérdezte tőlük, miért büntették meg a fiát. Az mondták, azért, mert személyi híján nem tudta igazolni, hogy jogosan veszi igénybe a kedvezményt. Az ellenőr úgy gondolta, még köszönettel is tartoznak neki, mert a szabályok szerint be kellett volna vonnia az államkincstári kártyát is.

A Délmagyar kérdésére az ellenőröket foglalkoztató Dakört Kft.-nél elmondták, a jegyellenőröknek nincs joguk, hogy az előírtnál méltányosabban járjanak el. “Minden szabálytalanság feltárása esetén intézkedniük kell, munkájukat a DAKK Zrt. üzletszabályzatában foglaltak szerint kell ellátniuk.” E szerint pedig a személyi igazolvány felmutatása megkövetelhető.

Az édesanya végül bevitte fia személyi igazolványát a hódmezővásárhelyi buszállomásra, így a 16 ezer forintos büntetés helyett 1300 forintot kell befizetniük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top