nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Megvan, mikor kezdik a 3-as metró felújítását

Megvan, mikor kezdik a 3-as metró felújítását

Tarlós István főpolgármester csütörtök reggel a TV2 Mokka című műsorában beszélt az infrastuktúra felújításáról.
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Budapest első embere szerint május-júniusban kezdődhetnek a munkák, mivel most már a kiviteli tervek tendereztetése folyik, így “valós vagy vélt árfelhajtó kockázatokat nem árazhatnak be az ajánlattevők, mint az engedélyezési terveknél” – mutatott rá a főpolgármester.

Tarlós István szerint nagyon sokat fog mondani az, hogy amikor a pályázók kérdéseket tehetnek fel a tenderekkel kapcsolatban, mennyi és milyen kérdés érkezik majd. Ha 15-30 értelmes kérdés lesz, akkor “nem kell időhúzást feltételezni” – mondta Tarlós István.

Balra a régebbi, jobbra az
Balra a régebbi, jobbra az “újabb” szerelvény (Fotó: Tumblr)

Megjegyezte, legutóbb azért nem lehetett dönteni a tenderek kérdésében, mert a kormánnyal kötött támogatási szerződésben meghatározott felső limitet a beérkezett ajánlatok 34 milliárd forinttal túllépték.

A főpolgármester reményét fejezte ki, hogy ez nem ismétlődik meg, és “május-júniusban de facto az infrastruktúra felújítása is megkezdődhet”.

Tarlós István kitért arra is, hogy a 3-as metró életveszélyességéről szóló állítások a szakvélemények szerint nélkülözik az igazságot. “Az ezzel való riogatás több mint lelkiismeretlenség” – tette hozzá.

Megosztás Facebookon