Aktuális

Hatalmas siker a kávézó, ahol kizárólag hajléktalanok dolgoznak

A Social Bites elnevezésű skót étteremlánc ráadásul a bevételének 100 százalékát jótékony célra ajánlja fel. Több ilyen hely kellene!

Az első skót jótékonysági kávézót két lelkes fiatal, Josh Littlejohn és Alicia Thompson alapította immár három éve. Ez idő alatt a kis kávézó szépen kinőtte magát: ma már Nagy-Britannia öt különböző pontján vannak jelen, naponta 150 hajléktalannak adnak meleg élelmet, míg több tucatnyi egykori sorstársuknak munkát.

A két alapítót, akiknek célja, hogy a Social Bites az egész világon ismert étteremlánc lehessen, a Nobel-békedíjas közgazdász professzor, Muhammad Junusz inspirálta. Az elismert tudós szerint nagy szükség van olyan vállalkozásokra, melyek nem a profitszerzés miatt jönnek létre, hanem azért, hogy választ adjanak szociális problémákra, így például a hajléktalanságra.

Hatalmas siker a kávézó, ahol kizárólag hajléktalanok dolgoznak

A Social Bites pontosan ilyen: nemcsak meleg élelmet, de ráadásul munkát és továbblépési lehetőséget is biztosít a hajléktalanoknak, ráadásul a bevételeinek 100 százalékát jótékony célra adományozza. Több ilyen helyre lenne szükség!

 

Olvass még többet a hajléktalanságról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top