Aktuális

Fontos változás jön a mobiloknál

Július elsején megszűnnek azok a feltöltőkártyás mobiltelefon-szerződések, amelyekről nem nyilatkoznak az előfizetők

Július 1-jén megszűnnek azok a feltöltős SIM-kártyás mobiltelefon-szolgáltatásra vonatkozó előfizetői szerződések, amelyekről nem nyilatkoznak előfizetőik. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) rendelete szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben.

A szolgáltató köteles lesz értesíteni

az előfizetőt az évenkénti adategyeztetés, valamint a személyazonosságot igazoló ellenőrzés érdekében. A személyazonosságot igazoló ellenőrzést a szolgáltató a mobiltelefon-előfizetői szerződés megkötése előtt, élő előfizetői szerződés esetén pedig az előfizető által megadott adatok alapján végez adategyeztetést.

Fontos változás jön a mobiloknál

Ha a szerződő előfizető nem rendelkezik a személyazonosság igazolására alkalmas, magyar hatóság által kibocsátott okmánnyal, a szolgáltató a szerződő fél által személyesen bemutatott, Magyarországra történő beutazásra vagy magyarországi tartózkodásra jogosító okmány vagy engedély alapján végzi el az ellenőrzést.

A szolgáltató egy előfizetővel legfeljebb 10,

egy üzleti előfizetővel 50 feltöltőkártyás szerződést köthet és tarthat fenn egyszerre. Egy feltöltős SIM-kártya-szerződés csak egy előfizetői hívószámra vonatkozhat.

A rendelet szerint a szolgáltató legalább két alkalommal köteles értesíteni az előfizetőt, hogy 2017. július 1-jén megszűnik azon feltöltős SIM-kártyás telefonszolgáltatásra vonatkozó előfizetői szerződése, amelyről nem nyilatkozik. Ha az előfizető egyáltalán nem nyilatkozik, valamennyi előre fizetett díjú mobiltelefon-szolgáltatásra vonatkozó előfizetői szerződése megszűnik 2017. július 1-jén. Az NMHH 4,8 millió előre fizetett díjú mobilszerződést tart számon, melyek egy része alvó (inaktív) szerződés, és előfordulhat, hogy több szerződés van egy ügyfél nevén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top