nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Te is segíthetsz denevért menteni, mutatjuk, hogyan!

Te is segíthetsz denevért menteni, mutatjuk, hogyan!

Egyre több denevér kerül bajba az extrém hideg időjárás miatt. A bőregerek telelőhelyei a nagy hidegben áthűlhetnek, a denevérek pedig utolsó erejükkel menekülnének a hideg elől, ám nincs hova.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Az extrém hidegben egyre több denevér szorul emberi segítségre, a fagyos időben repülésre képtelenné váló emlősök a földre zuhanva percek alatt megfagyhatnak. Elsősorban lépcsőházakban, panelépületek környékén találkozhatunk denevérekkel. A kisállatok telelőhelyei a nagy hidegben áthűlhetnek, a denevérek pedig menekülnének a hideg elől. Viszont erőtartalékaik nagy részét már felélték, így elgyengülve esnek a földre, ahol percek alatt megfagyhatnak.

Te is segíthetsz denevért menteni, mutatjuk hogyan!

“Napok óta folyamatosan csörög a telefonunk, az ország minden pontjáról érkeznek hívások bajba jutott kis denevérek miatt. Csak az elmúlt 24 órában több mint 150 ilyen bejelentés érkezett hozzánk. Többségében segíteni szeretnének a kisemlősökön, de érkezett olyan hívás is, ahol a telefonáló szomszédja sajnos eltaposta a védett állatokat” – foglalta össze a rendkívüli helyzetet Lehoczky Krisztián, a Mályi Természetvédelmi Egyesület elnöke és a Madármentő Állomás mályi vezetője. 

Aki földre hullott denevért talál, könnyen megmentheti az életét!

  1. Szerezzen egy jól zárható kartondobozt, amire fúrjon apró szellőzőréseket!
  2. Kesztyűvel fogja meg a denevért, és tegye bele a dobozba! Ha fél tőle, akkor kartonpapírral nyúljon alá, és így tegye a dobozba!
  3. A dobozt vigye fagymentes, meleg helyre!
  4. Hívja fel ezt a telefonszámot: 06 30 689 2727, segítünk! Az, akinek nincs pénz a telefonján, csörgesse meg a számot, a madármentő állomás visszahívja!
Megosztás Facebookon