Aktuális

A legnagyobb fagyban került utcára a diáklány

Mínusz 15 fokban került utcára egy 16 éves diáklány, miután kitették abból a kollégiumból, ahol eddig lakott. A lányt az iskolaigazgató fogadta be ideiglenesen.

Kilakoltattak egy 16 éves lányt a székelyudvarhelyi református diákotthonból hétfő este. A –15 fokos hidegben a diáklány a művészeti iskola igazgatójától kért segítséget, aki befogadta magához éjszakára. A kézdivásárhelyi lány azzal húzta ki a gyufát a diákotthon igazgatójánál, Dobai Lászlónál, hogy nem vett részt a kollégium egyik decemberi rendezvényén, a csendes napon.

A város művészeti iskolájában tanuló diáklány az iskola igazgatónőjétől kért segítséget, amikor megtudta, hogy cuccait kirakták a –15 fokos hidegbe, a diákotthon elé. Hiába hívtak rendőrt, ők magánterületen nem intézkedhettek, de jogilag megvizsgálják majd, hogyan rakhat ki egy intézmény igazgatója egy gondjaira bízott gyereket az utcára anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy van hová mennie a kegyvesztett diáknak. A lányt végül a művészeti iskola igazgatónője fogadta be éjszakára.

Dobai László a szekelyhon.ro-nak elmondta, hogy a lányt már decemberben értesítették arról, hogy december 19-én megszűnik a kapcsolata a diákotthonnal, miután nem vett részt a csendes napon. Dobai szerint így a lány nem zárta le a karácsonyi időszakát, így nem léphet tovább. Az igazgatót az sem érdekelte, hogy a lánynak orvosi papírja van arról, hogy negyvenfokos lázzal feküdt otthon a csendes nap alatt.

Az igazgató csak emberségből engedte meg a lánynak, hogy vasárnap ott aludjon, így tudnia kellett, hogy hétfőn már csak a dolgaiért kell visszajönnie a kollégiumba. Dobai szerint ezt mínusz húsz fokban is meg lehet tenni. 

Dobai Lászlót többen támadják a döntése miatt, aki a kilakoltatott lány apja szerint visszaél a hatalmával. Mivel a református diákotthont nem közvetlenül az egyház, hanem egy alapítvány működteti, így egyházjogilag sem tudják felelősségre vonni az igazgatót.

A kialakult ügy miatt a lány szülei rendőrségi feljelentést tettek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top