Aktuális

Nyugdíj mellett is dolgoznak a magyarok

Egy friss felmérésből az derült ki, a magyarok ahelyett, hogy kényelmesen élveznék a nyugdíjas éveiket, a megélhetésükhöz a nyugdíjba vonulást követően is dolgozniuk kell. Sokan már most úgy látják, a nyugdíjrendszer összeomlik.

Egyre többen gondolják úgy, nyugdíjas éveikben sem pihenhetnek, hanem megélhetésük érdekében dolgozniuk kell. A magyarok 69 százaléka érzi már most azt, hogy nyugdíjas években sem áll le a munkával. Tavaly a megkérdezettek 61 százaléka nyilatkozott ilyen módon – derült ki a K&H Biztosító éves reprezentatív felméréséből.

Az ötszáz fővel végzett felmérés során magyarok csaknem négyötöde a jelenleginél rosszabb vagy sokkal rosszabb életszínvonalra számít a nyugdíjba vonulását követően, ennek ellenére a többség így sem tesz félre nyugdíjcélra.

A kutatásból az is kiderült, a tavalyihoz képest a megkérdezettek 17 százaléka nyilatkozta azt, jelenlegi vállalkozása biztosítja számára majd a nyugdíjas megélhetést. A harmincas korosztály már nem számít arra, hogy majdan nyugdíjat kap, 78 százalékuk máris úgy gondolja, a rendszer addigra összeomlik. A negyvenes korosztály hetven százaléka, az ötvenesek 41 százalék gondolkozik hasonlóan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top